maanantai 30. kesäkuuta 2014

Velikullat

Brothers - A Tale of Two Sons

Kuten tämän kertaisen kirjoitelman otsikosta näkee, ensimmäisenä kesäalennuksista tänne pääsee Brothers - A Tale of Two Sons. Kyseisessä seikkailupelissä merkittävää on, että sitä PITÄÄ pelata ohjaimella. Toki sitä voi pelata näppäimistölläkin, mutta silloin tunnelma ja pelin idea menee hukkaan. Minäkin pöljänä pelasin ensimmäisen erän näppäimistöllä ja voin sanoa, ettei mennyt kauaa kun vanha Logitechin Dual Action piti kaivaa laatikoiden syövereistä esiin. 

Pelissä kahta veljestä katsotaan kolmannesta persoonasta ja liikkuminen tapahtuu tietenkin ohjaimen sauvoilla/tapeilla. Ideana on suorittaa erilaisia puzzleja eli ns. pulmia joissa toisen veljen pitää esim. nostaa pienempi veli jollekin korkeammalle tasolle, jotta pikkuveli voi pudottaa isoveljelle ylhäältä köyden tai toisen veljen pitää pyörittää jotain vipua sillä aikaa kun toinen veli menee nopeasti aukeavasta ovesta. Tämän vuoksi ohjain on oikeastaan pakollinen, koska näppäimistöllä tämä liikkuminen ei vain käy luontevasti. 

Pelissä molemmilla veljillä on myös mahdollista olla vuorovaikutuksessa pelin hahmojen, esineiden sekä monen muun asian kanssa. Hauskaa tässä on, että molemmilla veljeksellä on oma tapansa reagoida asioihin. Pelatessa pitää muistaa myös, ettei kannata antaa keskittymisen herpaantua, sillä muuten jomman kumman veljen loppuna voi olla tippuminen rotkoon, tulla peikon nuijan hujauttamaksi tai jäädä tappajavalaan murskaavan ruhon alle.



Tarinasta lyhyesti


Pelin veljekset ovat menettäneet äitinsä jo nuorena, mutta nyt kun heidän isänsäkin on kuoleman kielissä, he lähtevät matkalle pelastaakseen ainoan jäljellä olevan vanhempansa. Kylän pappi, jolta veljekset hakevat apua, kertoo heille elämänpuusta, jonka eliksiiri on heidän isänsä ainoa mahdollisuus selvitä sairaudestaan. Pelin tarina siis kertoo tästä matkasta, jonka veljekset taittavat pelastaakseen isänsä.


Matkallaan veljekset kohtaavat monenlaisia esteitä kuten kyläläisten vihaisen koiran, pelottavia lihansyöjäpuita, jättiläisten sotatantereen kuin verenhimoisia tappajavalaitakin. Esteiden lisäksi pelistä löytyy myös mm. peikkojen linnaketta sekä vangittu kaunis aarnikotka, joka pitää veljesten avulla auttaa takaisin vapauteen.

Tarina on todellakin kokonaisuudessaan hyvin sydäntä riipaisevan kaunis, kun siihen lisätään vielä pelin mahtavat musiikit, ei kyyneleiltä voi välttyä pelin koskettavimmissa kohdissa. Peli meni heti omiin suosikkeihin ja vaikka sen kesto ei omalla kohdalla ollutkaan neljää tuntia enempään niin pelin laatu kyllä korvaa sen keston. Luulen, että jos peli olisi yhtään pitempi, niin sen surullinen tunnelma voisi käydä liian ahdistavaksi tai raskaaksi pelata. Suosittelen ehdottomasti kaikille! Tässä vielä linkki kyseisen pelin traileriin: Brothers: A Tale of Two Sons.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti